اکثر مردم در بزرگسالی متوجه ریزش مو می شوند. اما کمتر رایج است که برخی از افراد در سنین نوجوانی شروع به ریزش موهای خود می کنند.
ریزش مو ممکن است برای هر کسی سخت باشد، به خصوص اگر جوانتر هستید. ریزش مو می تواند تأثیر زیادی بر عزت نفس داشته باشد.
علل بالقوه ریزش مو در نوجوانان شامل عوامل ژنتیکی، عدم تعادل هورمونی و شرایط پزشکی زمینه ای است. در برخی موارد، ریزش مو با درمان مناسب قابل برگشت است.
بیایید به طیف گسترده ای از علل بالقوه ریزش مو در نوجوانان نگاه کنیم. همچنین گزینه های درمانی برای هر کدام را بررسی خواهیم کرد
علل ریزش موی نوجوانی در دختران و پسران
در اینجا برخی از علل بالقوه ریزش مو در نوجوانان آورده شده است.
ژنتیک
آلوپسی آندروژنتیک یک شکل ژنتیکی از ریزش مو است که به عنوان طاسی با الگوی مردانه یا طاسی با الگوی زنانه شناخته می شود . در یک الگوی قابل پیش بینی رخ می دهد.
در مردان، معمولاً به صورت فرورفتگی خط مو به شکل M، V یا U و طاسی تدریجی در تاج ظاهر می شود. خانم ها معمولاً متوجه نازک شدن تدریجی قسمتی از موهای خود می شوند.
الگوی ریزش مو معمولا در بزرگسالی شروع می شود، اما می تواند در سال های نوجوانی شما نیز شروع شود. تجربه این نوع ریزش مو برای نوجوانان غیر معمول نیست، اما شیوع آن در حال حاضر مشخص نیست.
اگر اقوام نزدیکی داشته باشید که به ریزش مو نیز دچار شده اند، به احتمال زیاد دچار ریزش موی الگو خواهید شد.
سوء تغذیه
سوءتغذیه کمبود تغذیه مناسب است که می تواند به دلیل نخوردن کافی، خوردن زیاد یا عدم دریافت تعادل مناسب از مواد مغذی باشد. عدم دسترسی به غذا، عدم تعادل رژیم غذایی، اختلالات خوردن یا شرایط گوارشی برخی از دلایل بالقوه هستند.
کمبود مواد مغذی ممکن است باعث ریزش مو شود، از جمله:
- ویتامین A
- ویتامین E.
- فلز روی
- ویتامین سی
- اهن
- نیاسین
- ویتامین دی
- ویتامین E.
- بیوتین
- اسید فولیک
- سلنیوم
شرایط تیروئید
بیماری های تیروئیدی که منجر به تولید کم یا تولید بیش از حد هورمون های تیروئیدی می شود ممکن است باعث ریزش مو یا شکنندگی مو شود.
ریزش موی ناشی از بیماری تیروئید معمولاً به صورت نازک شدن یکنواخت در سر شما ظاهر می شود. ریزش مو در افرادی که بیماری تیروئید شدید یا طولانی مدت دارند بیشتر شایع است. موهای از دست رفته اغلب با درمان مناسب دوباره رشد می کنند.
برخی از داروها و درمان های پزشکی
تعدادی از داروها و درمان های پزشکی می تواند منجر به ریزش مو شود. برخی از نمونه ها عبارتند از:
- داروهای آکنه
- آنتی بیوتیک ها
- داروهای ضد انعقاد
- داروهای ضد تشنج
- داروهای ضد افسردگی و تثبیت کننده های خلق و خو
- درمان های ضد قارچی
- داروی فشار خون
- شیمی درمانی
- داروهای کاهش دهنده کلسترول
- داروی نقرس
- سرکوب کننده های ایمنی